Sezamovo-zázvorové vyprážané tofu - recept

Sezamovo-zázvorové vyprážané tofu - recept

Sezamovo-zázvorové vyprážané tofu: Vychutnajte si chutné vyprážanie s marinovaným tofu, čerstvou zeleninou a lahodnou sezamovo-zázvorovou omáčkou. Podávajte ho s dusenou jazmínovou ryžou a pripravte si sýte jedlo.

Sezamovo-zázvorové vyprážané tofu: Lahodná vegetariánska lahôdka plná chutí

Vyprážené tofu je jedným z tých pokrmov, ktorý sa dá pripraviť v nespočetnom množstve spôsobov. Jedným z najchutnejších a zaujímavejších spôsobov je Sezamovo-zázvorové smaženie s tofu. Táto kombinácia sezamových semien, čerstvého zázvoru a kvalitného tofu vytvára pokrm, ktorý poteší nielen milovníkov ázijskej kuchyne, ale všetkých, ktorí hľadajú nové chuťové zážitky.

Suroviny:

  • 1 blok kvalitného tofu (približne 400 g), nakrájaného na kocky
  • 3 polievkové lyžice Kikkoman sójovej omáčky 
  • 2 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 2 čajové lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 čajové lyžičky hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 2 polievkové lyžice pražených sezamových semien
  • 3 zelené cibule, nasekané na kolieska
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie (napr. repkový alebo arašidový)

     

    Postup:

    1. Príprava tofu: Položte nakrájané tofu na kuchynský papier a jemne ho osušte. Tým pomôžete odstrániť nadbytočnú vlhkosť a tofu bude mať lepšiu textúru pri smažení.

    2. Marináda: V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej, nastrúhaný zázvor, nasekaný cesnak a hnedý cukor. Túto marinádu nalejte cez tofu a nechajte ho marinovať aspoň 15 - 20 minút, aby si tofu absorbovalo chuťové látky.

    3. Kukuričný škrob: V miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu, vytvoríte tak základ pre obaľovaciu zmes.

    4. Obalenie tofu: Každý kúsok marinovaného tofu ponorte do zmesi s kukuričným škrobom, aby sa po obalení lepšie do zlatohneda vysmažil.

    5. Smaženie: Na panvici si rozohrejte dostatok oleja na stredne vysokú teplotu. Smažte obalené tofu až do zlatohneda z oboch strán. Postupne vyberajte smažené kúsky na tanier s kuchynským papierom, aby sa prebytočný olej odcedil.

    6. Posypanie sezamovými semienkami: Počas toho, ako sa tofu osušuje na papieri, posypte ho praženými sezamovými semienkami. Týmto krokom dodáte pokrmu ďalšiu chuťovú dimenziu a krásne krehký povrch.

    7. Dokončenie a servírovanie: Na záver posypte nasekanými zelenými cibuľkami a podávajte ešte teplé. Táto chuťová explozia sa skvele hodí k šalátu, ryži alebo kváskovým rezancom.

    Sezamovo-zázvorové smaženie s tofu je pokrm, ktorý spája chuťovú bohatosť a výživnú hodnotu. Táto vegetariánska lahôdka je ideálna pre tých, ktorí sa snažia viac zahrnúť rastlinné jedlá do svojho jedálnička, ale zároveň túžia po neodolateľných chutiach.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz