Laila Dlhozrnná Basmati Ryža 10Kg

Kód: 14418
Značka: Laila Foods
€37,29 €32,43 bez DPH
Čoskoro budem skladom
Môžeme doručiť do:
26.2.2025
Položka bola vypredaná…

Prvotriedna dlhozrnná basmati ryža od výrobcu "Laila" je vhodná na prípravu mnohých nielen ázijských pokrmov. Ak sa už rozhodnete variť rizoto alebo tradičné indické biryani, môžete si byť istý, že ak použijete ryžu od Laila , učrite budete spokojní.

Detailné informácie

Podrobný popis

Laila Dlhozrnná Basmati Ryža 10Kg

 

Zoznámte sa

Prvotriedna dlhozrnná basmati ryža od výrobcu "Laila" je vhodná na prípravu mnohých nielen ázijských pokrmov. Ak sa už rozhodnete variť rizoto alebo tradičné indické biryani, môžete si byť istý, že ak použijete ryžu od Laila , učrite budete spokojní.

Zloženie 

100% čistá Basmati ryža

Príprava Basmati ryže

1. Ryžu niekoľkokrát dôkladne opláchnite.

2. Vložte do hrnca a pridajte soľ.

3. Pridajte správne množstvo vody- ideálne je 2:3 ryža:voda, alebo dvojnásobne viac vody ako ryže- tým spôsobite, že sa ryža varí vo vode a nie na pare!

4. Priveďte k varu- v tom momente zakryte hrniec hliníkovou fóliou a upevnite pod okrajmi hrnca, aby para neunikala stranami von. Prikryte pokrievkov.

5. Stiahnite teplotu na minimum a nechajte variť 15 minút. 

6. Po 15 minutách úplne odložte zo sporáku a nechajte ryžu ešte ďalších 5 minút v pare.

7. Odstráňte fóliu, premiešajte ryžu vidličkou a môžete servírovať.

8. Môžete pridať do hrnca pred varením niekoľko kvapiek čistého octu, aby zrnká ryže zostali oddelené.

 

 Osvečené tipy ako uvariť Basmati ryžu

Používajte skutočne kvalitnú ryžu, alebo inak sa môžete akokoľvek snažiť ale finálny výsledok nebude dobrý. Ryže od Tildy sú obľúbené nielen medzi bežnými spotrebiteľmi , ale aj najlepšími šéfkuchármi. Aby bolo ryža ľahká a krásne nadýchaná, je veľmi dôležité ju pred samotným varením niekoľkokrát dôkladne premyť , načo mnohí z nás zabúdame.

 

Nasypte ryžu do misky a premiešajte - prvý krát bude voda veľmi zakalená, ale po niekoľkých prepláchnutiach kal úplne zmizne. Lepkavosť ryže spôsobuje škrob, ktorého sa preplachovaním zbavíte. Soľ pridajte hneď k ryži ešte pred samotným varením, aby sa mohla pekne vstrebať.

 

Nesoľte až potom , keď je ryža uvarená, môže sa stať že ju potom presolíte. Používajte pokrievku , ktorá bude sedieť na hrniec, ideálne hliníkovú fóliu, ktorú presne natiahnte cez pokrievku. Zabránite úniku pary, ktrorá práve vytvára ryžu krásne nadýchanú a nezlepenú.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz