Royal Orient Prémiová Jasmínová Rýža 1Kg
Kód: 13494Podrobný popis
Zoznámte sa s
Thajská jazmínová ryža od spoločnosti Royal Orient sa už mnoho rokov konzumuje ako prémiová ryža najvyššej kvality nielen v Ázii, ale aj v Európe. Je to jedna z ryží, ktorú si na prípravu svojich jedál vyberajú popredné ázijské reštaurácie.
Akú ryžu si vybrať?
V našom e-shope nájdete 11 rôznych druhov ryže v rôznych kvalitách, veku a od viacerých výrobcov. Ak si nie ste istí svojím výberom, pozrite si článok TU
Zložky
100% čistá jazmínová ryža
Príprava jazmínovej ryže
Základom je použiť správne množstvo vody a počas varenia sledovať hladinu vody a v prípade potreby pridať trochu vody, ale nepridávať ju skôr, ako je to nevyhnutne potrebné.
1. Vždy používajte kvalitnú jazmínovú ryžu a pred varením ju niekoľkokrát dôkladne prepláchnite, aby ste zabránili nadmernému prilepeniu.
2. Odmerajte ryžu (2 šálky) a dvakrát až päťkrát ju prepláchnite.
3. Na 2 šálky ryže použite 2 a pol šálky vody - vidíte, že vody je len o trochu viac.
4. Vložte ryžu do hrnca, zalejte ju daným množstvom vody a pridajte polievkovú lyžicu soli (ideálne himalájskej soli). Po uvarení ryžu nikdy nesoľte, pretože by sa opäť lepila.
5. Ryžu priveďte do varu. Nechajte ju mierne bublať a potom znížte teplotu.
6. Na hrniec použite dobre priliehajúcu pokrievku, ak spod pokrievky uniká príliš veľa pary, pred prikrytím pokrievkou prikryte hrniec kúskom fólie a utesnite ho.
7. Ryžu nechajte takto dusiť asi 10-15 minút. Dávajte pozor, aby teplota nebola príliš vysoká, stačí 1-2 stupne.
8. Po 10 minútach ryžu skontrolujte a ak na dne zostalo málo vody a ryža je takmer hotová, ryžu popučíte vidličkou a na chvíľu prikryjete fóliou, aby sa v hrnci vytvorila para (stačí 30 sekúnd).
9. Úplne vypnite sporák a nechajte ho asi 5 minút dovariť. Tým sa pridá len malé množstvo pary a ryža zostane horúca.
10. Pred podávaním ešte raz premiešajte vidličkou.
Dodatočné parametre
Kategória: | Jasmínová ryža |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.