TRS Čiernooké Fazule
Kód: 4404/500 4404/1KG Zvoľte variantPodrobný popis
TRS Black-eyed beans
Aj tieto fazuľky, rovnako ako ostatné druhy strukovín, patria medzi cenné zdroje rastlinných bielkovín, vitamínov a minerálov. Ďalej obsahujú vysoké množstvo vlákniny, ktorá redukuje cholesterol a cukor v krvi.
Černooké fazule majú využitie vo veľa svetových kucyhniach, či už v studenej alebo teplej úprave. Pripravíte si z nich úžasné letné šaláty a pomazanky, ale hodia sa aj do poriadne pálivého indického kari.
Veľa ľudí nepoužíva strukoviny kôli ich dlhej dobe varenia. My odporúčame uvariť si väčšie množstvo a nechať ich v chladničke a môžete ich použiť do rôznych pokrmov. Vzhľadom k tomu, že majú pevné zrno , nemusíte sa báť, že by skladovaním došlo k znehodnoteniu ich chuti.
Návod na prípravu
- 3-4 krát prepláchnite.
- Namočte do dostatočného množstva vody aspoň na 5 hodín.
- Vodu vymeňte a nechajte fazuľu variť aspoň 10 minút.
- Nechajte na miernom ohni variť , pokiaľ nebudú fazuľky mäkké.
Niekoľko tipov ako ich použiť
- Do kari - obvykle sa kari pripravuje z cíceru alebo šošovice, ale prečo nevyskúšať zmenu!
- Jarná polievka - cibuľu opražte na oleji, pridajte už uvarené čiernooké fazuľky a pridajte biele víno. Opečte,aby sa alkohol vyparil z vína, potom pridajte vodu alebo vývar a nechajte ešte variť 10 minút. Dochuťte- môžete použiť čerstvé bylinky ako citrónovú trávu, koriander alebo celú sušenú limetku, ktorú popichajte vidločkou a dajte variť do polievky, aby sa z nej uvoľnili šťavy.
- Mexické burrito - použite čiernooké fazule a ryžu basmati na prípravu pikantnej mexickej zmesi.
V našej ponuke ďalej nájdete červené fazule, biele fazule aj fazuľky mungo! Na fazuliach je skvelé to, že sa všetky dajú použiť rovnakým spôsobom ale za vždy budú chutiť inak !
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.